bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, October 30, 2012

Air Terjun Seri Perigi & Pantai Murni

September lalu..
berkelah dgn budak2 lab (adik2 chemist kat department qc).. :P
since ada budak nak buat program kat korea,
jadinya depa buat la satu farewell party..
lagipun dah lama tak buat aktiviti dgn bebudak lab..

pagi tu, hujan punya la lebat kat sp..
ingatkan dah tak jadi..
tapi jenuh jugak la kami menunggu kat dalam keta..
agak2 hangat hati jugak la menuggu depa ni kan..

finally...
nasib baik tempat ni lawa..
cuma airnya yang agak sikit berwarna coklat,
mungkin disebabkan daun2 kering waktu panas..
ye ke?
tapi tetap air terjun kan..

Air Terjun Seri Perigi di terletak kat daerah Yan..
kalau bukan orang Kedah, boleh la follow sign board Yan/Tg Dawai..
sampai la satu simpang tiga yang anda semua boleh pilih pilih samada nak ke Air Terjun Batu Hampar, Air Terjun Seri Perigi dan Air Terjun Titi Hayun..





hasil penat lelah orang yang diraikan..(dia yang nak pindah, dia pulak yang kena prepare semua ni)

arang yang tak cukup..terpaksa keluar pulak cari arang..



sandwich ada, bihun ada, trifle pun ada..

sesi fotografi


sat saja aku mandi kat situ..sebabnya
asyik dok teringat ja cerita2 kat internet kisah kepala ayaq..hu hu
makin lama, aku rasa ayaq tu makin laju ja dok hentam dari atas..
ngeriii..pastu turun mandi kat bawah :P



budak2 riang ria..
cap cap cap kelicap kelicap ;)




lepas picnic kat air terjun, singgah sekejap kat Pantai Murni, Yan
masih panas waktu ni tapi dah ada orang yang singgah..
mungkin macam kami jugak..

petang-petang sure layan dok tepi pantai ni..


Pulau Bunting
setakat ni cuma menjadi tumpuan kaki pancing..

love the cloud

3 comments:

Daddy Ziyyad said...

Cantik & tinggi jugak air terjun tu, kalau buat sesi fotografi cantik...:)

Queenie said...

wowww...cantiknya gambar2 esp awan gemawan tu....awesome!

Tukang Karut said...

bestnya air terjun!