bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, October 27, 2012

warna warni hong kong 8: Disneyland Part I

balik dari half day pakej tour, kami rest sat..masak megi..he he..pastu dok belek map.. belek pi, belek mai, dok baca pamplet, ada night market kat area hotel tu.. lepas siap2, turun bawah, tanya kat receptionist kat mana temple street tu..depa pun bagitau la kat mana..seberang jalan ja dengan evegreen hotel tu rupanya.. 
lupa nak bagitau, kakitangan kat hotel ni sangat baik.. waktu kami tanya tour ke disneyland, dia bagitau kami better beli tiket saja dengan dia..pastu pi ke sana guna public transport..hu hu..tak confident pada mulanya...tapi dia beria2 ajar kami cara ke sana, lukis instruction atas kertas nota, bersambung2..he he ..ikut gak nasihat dia tapi dalam hati, sampai ke kami ke sana nanti :P

malam pertama kami ke temple street, (ingat ye, malam pertama, maksudnya ada malam seterusnya..he he) kami shopping souvenir sedikit sebanyak..jumpa dua tiga malaysian..happy semacam bila jumpa orang malaysia kat sana..depa mai urusan keja..
suasana night market tu macam gambar kat bawah, pinjam pakcik gugel punya..aku malu la nak snap gambar kat tempat yang ramai orang (moga2 aku dapat improve bab ni)..

ihsan : en.G


pagi esoknya, jam berbunyi berapa kali ntah, dan entah berapa kali pulak kami berdua snooze..penat la katanya..
breakfast roti dengan tuna kat bilik..pastu bungkus roti habuan nak pi disneyland..aku lupa review ada makanan halal dak kat sana..kalau takdak, harap2nya tak la sampai tahap kebulur kat sana..

impian masa zaman budak..DISNEYLAND

koc train yang ada tingkap mickey mouse
naik turun mtr, ikut arahan yang orang hotel tu bagitau.. bila dah tukar train masuk dalam koc ni, hati riang ria..he he
senang ja rupanya naik mtr ni..guna octopus kad tu jugak..jimat tau compare pi dengan pakej..


ohh minney

masuk ke dalam disneyland ni, jangan lupa check map yang hangpa ambik..
sebab depa ada versi tulisan cina..
kang tak pasal2 nak menapak balik ke kaunter kat depan entrance tu..
(nasib baik kami dekat lagi dengan entrance apabila sedaq kesilapan ni ..he he)



sesuai untuk budak2 tapi kami masuk ja..dah namanya disneyland kann..
jadi budak2 semula..buang semua masalah bila kat sini..

kalau sapa2 ke sini, jangan lupa tengok konsert ni tau, 4D
kena alaminya sendiri..berbaloi2 :)

kat dalam hall..masa awal ja aku snap ni..pastu bila dah start, harus enjoy...

ni pun kami naik..first time aku naik benda alah ni..


toy story land..

mereka gembira..saya jugak.. :))

dah dasar suka makan, bila tengok orang beli makanan, kami pun teringin gak la..
nak beli makanan lain, taku tak halal,
terbeli buah ni yang mahal..
lebih kurang RM10 gak untuk satu cup ni..
terasa diri ini adalah orang kaya buat seketika :P

lepas lepak2 kat toy story land, kami naik train ni.. 
train akan mengelilingi disneyland ni..so, kita dapat lihat semua area..

cute kan..


tomorrow land




jom kita berpusing-pusing..he he
sapa yang cepat pening, jangan dok pi try pulak..satgi muntah ja..
kami try..nasib baik pening2 lalat ja..he he

kami masuk satu lagi show.. :)
kalau masuk taman tema, kena pandai baca map dengan aturcaranya..
supaya kita tak tertinggal mana2 show/game yang best.. 
bayar mahal2, ye dak..he he






-bersambung-







p/s: bosan dah eh dengan kisah hong kong ni? :P

3 comments:

makchaq said...

Kalau kat sini tentu segan nak naik kuda pusing kan. Makchaq apa2 yg pusing tak boleh naik.. pening...dok tepi tunggu Nafisah naik pun pening tak sanka..sampai nak muntah..

Cik-Anne @ Arjuna said...

Hai..
Macam best jer..Next holiday cik-anne nak ke Hong Kong pulak lah..huhuhu

Mak Wardah said...

Norh, akak bekenan sgt dgn semua gambar2 dalam blog Noeh ni...Cantik sgt!!!