bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, June 23, 2013

filem kodak

Last week dok mengemas bilik..dok punggah kotak2 buku/majalah..alih2 terjumpa album dulu2..zaman sebelum digital kamera ni..siap jumpa filem lama, ala yang filem kodak tu..ha ha ha..

Lawak la gambar dulu2..ada yang dah tak berapa ingat kawan2 dulu..bila diimbas balik, baru la ingat kisah2 gambar tu semua..silih berganti rupanya kawan2 dalam hidup norh ni..he he

Nasib jugak ada gambar yg dah dicuci..menggamit memori dulu2..zaman muda remaja ;) ..

Sekarang ni, banyak jugak norh ambik gambar tapi mostly waktu travel la nak pegang kamera pun..selain dari waktu tu, maaf la..

Kamera digital ni buatkan norh malas print gambar.. So, hari ni macam rajin sikit..sort gambar untuk print..entah berapa ratus entah..sejak2 dok travel ni, tak pernah print lagi melainkan yang travel dgn famili sebab depa nak tengok gambar2 tu..

Dan dengan jelas dan nyata dapat dilihat pembesaran norh...haishhh..kenapa la tak maintain kurus macam dulu2 entah...

Dan satu lagi norh perasan, gambar2 sendiri memang sangat kurang dlm kamera.. Salah satu sebab adalah kurang keyakinan diri utk bergambar..ye ke?..sila percaya.. Disebabkan kegemukan dan muka berjerawat, maka lebih banyak gambar2 lain berbanding gambar sendiri..hu hu hu.. Sebab yang lagi utama, norh suka ambik gambar..so, lebih banyak subjek utama lain yang perlu diberi perhatian compare to diri sendiri..kannn.. ;)

P/s: Kalau sekarang ni nak minta norh bergambar, lagi la tak mau..jerawat batu banyak sangat..stress..hu hu hu

Published with Blogger-droid v2.0.6

9 comments:

Harith Iskandar said...

xperlahhhh.gemuk dan berjerawat tu kan tandanya kita semakin matanggg...ekekeke :p

faraherda.razalan said...

Jgnlah merendah diri. Yg bt kite ctk, bkn rupa paras kite tp keyakinan diri.

=D

Amanda Suria said...

Ala...amik je gmbr buat kenangan..jerawat tu pemanis..huhu..nk hilang jerawat guna la sabun susu beras collagen..meh beli kat SA huhu sempat promote....

mama_ka0ri said...

hehe..mcm saya zaman sekolah dulu la..byk jerawat..skang Alhamdulillah..dah takde..:)

norh said...

Harith: matang takpa kann..bukan semakin tua kan..ha ha

norh said...

Fara: kat tempat keja trpaksa ada keyakinan diri..kat luaq, jadi terbalik pulak..hu hu

norh said...

Amanda: pemanis??
Sangat la manis kalau penuh muka..ha ha ha

norh said...

Mama:

Norh nak salahkan org2 yg buat statement jerawat tu waktu remaja ja..padahal dah tua2 ni pun dok tumbuh jerawat lagi..hmmmm

Tukang Karut said...

sama la kita... eh?