bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, November 5, 2013

Singapore River Cruise

sila klik label singapore 2012 kat sebelah kalau nak baca episod sebelum ni..dan boleh je terus layan gambar2 kat bawah ni..
asalnya tak plan pun nak naik cruise ni..tapi bila dah sampai kat area kaunter tiket tu dan berkira2 masa untuk ke airport..kami decide naik cruise ni..
harga tiket: ingat2 lupa..then norh check internet, dalam 13sgd.. ada jugak tiket 24 jam.. yg 24 jam ni, boleh pilih bila2 nak naik, siang dan malam..malam semestinya cantik dengan lampu2 sepanjang sungai ni..
waktu kami naik ni, tak ramai sangat orang, takde la nak kena beratur panjang..sepanjang cruise tu, dia akan announce nama2 bangunan yang kita lalui sepanjang sungai...

jemput tengok ye, dari lensa norh;


nampak tak macam mana nak utilize space? ;)
ruang makan cafe dibina atas air..



kren tengah angkat kapal letak atas bangunan??



sangat colonial

kawan2 hang nadim kah?
teringat zaman kecik2 dulu, dok mandi kuala belakang rumah..



the merlion










laluan helix..waktu malam, berwarna warni di sini...














todak yg menyerang singapore.. ehh!














sampai jumpa lagi ;)

3 comments:

Jari Manis said...

Unik kan desing bangunan di Singapore ni..wahh..slim lah Nor waktu ni :-)

Tukang Karut said...

ni cerita lama... mana cerita baru?

Time Traveller said...

Bangunan kat sana semua moden2.. dan best bersih :D

Dah berapa kawan hang danim loncat tak masuk2 air :P hahahaa