bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, March 26, 2011

nasi kandaq best

 bukit H yang berkabus pagi ni..

asalnya nak ragaih (memanjat) bukit H pagi tadi...
dah siap2 nak keluaq, hujan pulak...layan nasi lemak kopi O kat TV9.. terliuq dengan nasi lemak atas meja depa tu, makanya ajak housemate breakfast kat Nasi Lemak Cinta Sayang...

dah hujan, kat bahagian luaq kedai pun basah.....makanya macam takdak tempat duduk..almaklum lah, kan sedia2 ramai orang..

tukaq lokasi... Nasi Kandaq Hussein..the best in town :))
kalau sapa2 nak belanja aku kat sini, aku tak tolak punya lah..kalau hat kedai2 lain, aku tak berapa..tak tau la pasai pa tak leh pi..


roti cheese
first time cuba..
sedap!!

selalu kalau ku order roti canai, 2 biji..macam nak order 2 biji roti cheese tu tapi takut saiz dia besaq sangat..jadi, order 1  ja..

masa roti cheese ni sampai..lebih kurang saiz roti canai tapi dia hidang dalam pinggan yang aku rasa besaq, nampak kecik ja roti tu..terus otak pikir..
alahai, tak cukup!..mau nak tambah tose pulak lepas ni..tapi lepas pekena kopi panaih segelaih, sudah agak kenyang.. :P

tapi tak boleh tahan la tengok beriani dia..
tapau untuk lunch..he he he


 nasi beriani dengan ayam ros..RM4.50 
sedap dan murah :)) 






22 comments:

Nasriq said...

Bulan depan aku mai penang, hang tolong bawak aku makan nasi kandaq ni tau....

norh said...

*Nasriq

aku tolong bawak, hang tolong belanja na..orait, set..he he

Nasriq said...

Mana punya hukum alam digunakan ni... tetamu belanja tuan rumah... huhu... cancel la...

norh said...

tapi ni bukan di rumah, ni di kedai..ha ha ha

Syeeda Sobbihi said...

terlioq saya tengok nih cik puan.. roti tu mcm best nohh.. tingin aihh..

Daddy Ziyyad said...

1- Bukit H tu bukit apa?

2- RM4.50 utk nasi beriani tu kira murah lah tu

Insan Marhaen said...

IM tak minat sangat la nasi kandaq walaupun dok kat penang...

gedek! said...

Ayam ros?

Apa tu?

bunga said...

nampak sedap..tapi bunga xsuker sgt nasi kandar..hehe..lau nasi kerabu mmg best..ahakah

Ladysirna said...

roti cheese..first time juga dengar..mesti sedap ek

norh said...

*Syeeda

bila2 cik puan mai la sp..boleh kita sama2 menjamu kat nasi kandaq hussein..

norh said...

*Daddy Ziyyad

bukit H tu nama bukit kat sp, gambar pertama tu..
yup..harga kat kedai ni bagi saya adalah murah.. :)

norh said...

*Insan Marhaen

patut cuba la nasi kandaq kat kedai ni..famous kat sp ni..

norh said...

*gedek!

ayam yang dimasak dengan kelopak bunga ros..ha ha

takdelah...ayam masak ros tu lebih kurang ayam masak merah la..sy tak pandai explain sangat pasal makanan ni..sy cuma tau makan ja..he he

norh said...

*bunga

betul sedap! kat kedai2 lain sy pun tak brapa suka..tapi makanan kat kedai ni memang buatkan kita nak makan.. :)

norh said...

*Ladysirna

yup..sedap!
kalau nak order, kena 2 keping..he he he

Nabilah Atiqah said...

wlapown nabilah tnggl kt kedah n dkt ngn penang,tp still x mnt nasi kandar...x tau la npe...hehehe....mmg stu fmily x mkn nsik kndar....huhuhu

tp ctarasa org kn laen2....

Sham said...

baru 2x sampai ke penang...tahun lepas pergi puas cari nasi kandar line clear...tak jumpa2 pun...

norh said...

*Nabilah

yup..masing2 citarasa tak sama..tapi boleh try menu lain :)

norh said...

*Sham

takpe..sekarang kan ada GPS..he he
kalau nak mai penang bagitau la.. :)

DeLancrettLurpak said...

jelesssss!!!


tapi rupa nasi beriani tu macam nasi tomato, hehhehe

norh said...

*DeLancrettLurpak

saya lagi jeles kalau menjengah ke blog kamu..semuanya adalah berkenaan makanan...ha ha