bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Friday, May 20, 2011

1S

7 may hari tu (dah lama kan..baru sempat nak update); bebudak kat lab buat projek 5S..sebagai tanda sokongan, aku pun hadir la..hari tu S yang pertama iaitu SEIRI; membuang yang tidak berkenaan..

memang banyak la jugak docs dari 2006, 2007 yang aku campak dalam tong shredder tu..nak gelak pun ada tengok balik dokumen lama2 tu..mostly yang aku buat catatan sendiri or yang aku guna untuk study or buat preparation..kalau official docs, memang kena ikut doc retention procedure.. 

meja kat bawah ni, kalau tengah bekerja, jangan harap la nak kosong macam ni...tapi kebiasaan aku sebelum balik, make sure akan jadi sekemas macam ni..sebab esok pagi aku kena start keja dengan meja yang tak berserabut..sebab bila dah start keja, semua benda akan jadi URGENT, sampai kadang2 aku sendiri pun tak tau nak pegang mana dulu..hu hu hu




..huh.. kemas tak?




dapat bintang :)

20 comments:

eMMe said...

kemas meja norh, tak tgk meja saya.....lagiiii sepah! coz nak pindah, nak kemas masuk dlm kotak je ni....siap la! hahahaha...

sha a.s said...

gile kemas mcm xde org duk situ bwt keje...ehehe

Didz said...

Saya nak shred semua yang ada atas meja saya yang bersepah sangat tu..haha

Kakzakie said...

Masuk bilik pagi-pagi bila kemas dan bersih lega sikit walau bila buka planner banyak yang nak dibuat....

Daddy Ziyyad said...

fuyyoooo..kemas meja.....
dalam drawer..dalam kabinet tu kemas tak? :P

DeLancrettLurpak said...

saya kan, lagi sepah, lagi saya suka, baru nampak pro, hehehehe

Nasriq said...

hoho... kemas nya meja... tak tengok meja aku lagi... aku pun dah tak reti nak kemas dah...

Erani Zuhran Mohd Nor said...

1st gambo tu tipu...ari cuti boleh ler kemas camtu... start jer monday kul 9... tak ada nyer kemas camtuh... mata ini menyaksikan segalanya..hahaha

gedek! said...

Ini ofis ke showroom...?

norh said...

*eMMe

nanti dapat bilik baru, mesti boleh buat tema kan..hehe

norh said...

*sha

hari buat 5S, mestilah kemas, kalau tak, tak dpt star.. :P

norh said...

*Didz

hajat di hati sy pun mcm tu jugak..tapi cuma mampu shred yg boleh buang..banyak lg yg tak leh buang tu, sumbat dlm drawer..ha ha

norh said...

*kak zakie

betul tu kak..bila dah start keja, meja lintang pukang..

norh said...

*Daddy Ziyyad

sila jangan jeles ya..dlm kabinet pun kemas tau! cuma penjuru sebelah kiri tu, dokumennya menggunung ya..he he

norh said...

*DLL

ha ha ha..meja kosong tanda tak buat keja kan..

norh said...

*NAsriq

namanya pun enggineer, mana boleh meja kemas...

norh said...

*kak Era

ha ha ha..bocor rahsia..

norh said...

*gedek

saya ada bakat jadi cleaner tak uncle? he he

Ms kertas said...

mak aii kemas nyerr.....

norh said...

*Ms Kertas

ha ha ha..takkan nak bagi semak macam belakang rumah..