bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Monday, May 16, 2011

candle light dinner

glamer teramat tajuk enrty kali ni..ye dak? he he
first time nih candle light dinner..menu; gulai ikan termenung (bawa dari kampung) dengan tempe goreng cili padi...
last week, tak brapa nak ingat hari apa dah, isnin kot.. sebaik selesai goreng tempe, tetiba black out..mau tak mau, kena dinner dalam cahaya lilin la..waktu tengah makan tu, dek panas takde kipas, peluh meleleh macam pi jogging pulak..
lebih kurang dua jam la jugak kepanasan..first time jadi ni sejak dok rumah ni tahun 2008..waktu black out tu dok terpikir gak, kalau takde letrik sampai ke pagi, mahunya nak sms bos, tak boleh pagi keja esok sebab baju tak boleh diseterika.. logik kan alasan ni.. ha ha ha ha


10 comments:

Nasriq said...

HOHO... romantika pe makan ditemani cahaya lilin...

Kakzakie said...

Hahaha.... romantik sesekali candle light dinner walau makan tempe goreng cili dan gulai termenung.

So Shy Lady said...

hikhikhik...jahatnye akak gelakkn kamu.
skali skala bromantka apa salahnya ;P

bunga said...

hahaa..lilin besor lagi tu..ahhaa

Daddy Ziyyad said...

ini baru betul betul punya candle light dinner..hehehe...moralnya, kena pasang lampu emergency tu..so bila black out, terang rumah

Yati said...

Takde lektrik takpe, jangan takde air. Susah anak beranak nak mandi. :)

kakchik@ella said...

waaaaaa .. romantik nih. jgn tercekik sudah. hihi

Insan Marhaen said...

Ni, emergency punya candle light dinner...

Cik Ina Do do Cheng said...

norh , sabau jelah, akak ingat ko candle light dinner ngan sapalah. unsur suspen kat situ.

Erani Zuhran Mohd Nor said...

candle & tempe...wah..wah..campuran budaya timur dan barat ni.