bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, May 1, 2011

kambing hitam

Selamat bercuti semua.. :)

suka betul hari Ahad ni..he he
dah breakfast ye? cuti yang paling best untuk berehat adalah cuti di mana kita duduk depan depan tv di rumah kita tanpa ada sebarang tujuan untuk dilakukan pada hari cuti (definisi saya...)

by the way, nak cerita pasal semalam; dalam dok kalut nak p shopping kat tesco, aku terima sms dari kawan..berkaitan dengan hal kerja, yang mana aku rasa mengganggu hari cuti aku.. aku ni bukanlah berlagak tauke sangat sampai hari cuti pun orang takleh ganggu aku pasal keja..aku masih ingat yang aku ni masih lagi seorang KULI.. tapi isu ni actually dari hari jumaat lagi..dan aku memang jangka akan jadi macam ni jugak.. dan aku dah ready nak fight hari selasa ni dengan sesapa yang berkenaan..

pelajaran yang aku dapat dari isu ni;

1. aku tak suka buat kerja last minute yang mana hal macam ni akan buat semua orang stress; unnecessarily.. (dan memang bukan aku pun yang buat keja last minute ni)

2. buat keja untuk tujuan menunjuk2 membuatkan aku rasa loya..

3. weekdays aku keja 8-6pm; well enough to spend my life for WORK... I have my own life..

4. dalam satu bulan ada 30 hari..aku pelik macam mana orang boleh plan buat keja untuk the last two days..

5.aku bosan dengan orang yang suka cari kambing hitam bila mana dia berusaha nak tutup kegagalan dia..

6. berfikir2 merangka ayat untuk menjawab warning letter (if any)...



well, let wait and see on tuesday... :P

13 comments:

Nasriq said...

kalau aku......



BIAQ PI LA... apa nak jadi jadi la... siapa suruh buat last minute!

Rozali said...

Assalamualaikum Norh

moga norh dlm pemeliharaan Allah senantiasa

SELAMAT HARI PEKERJA

Wassalam

gedek! said...

uncle orang last minit...

"Work best under stress"

Haha!

Erani Zuhran Mohd Nor said...

don't think u will get a warning letter from HR but 100% positive, u'll get an annoying email from that person with CC to everyone he knows...hehehe. Prepared urself with list of what u've done and what they don't.... to reply it, dear...hahahaha!!!!!!!!!!!! (???this is y i never get good increment!!???*thinking*)

norh said...

*Nasriq

memang amalkan 'biaq pi la'.. sebab tu tak pi keja hari sabtu tu tapi ada la hal2 yg tak best di sebalik tak pi tu..

norh said...

*Rozali

Waalaikumussalam atuk

Tima kasih atuk..
Selamat Hari Pekerja.. :)

norh said...

*gedek

hu hu.. kita berbeza la uncle :P
kalau kena buat last minute,saya akan tinggal terus, tak buat terus..puas hati.. he he

norh said...

*kak Era

he he he..expected that one also la.. 200% confirm..in SMS also they can CC, email; definitely..
hmmm thats y la everybody is hating us noh...ha ha ha..whatever la...i don't want ikut depa terjun dengan labu depa.... lalallala

whitecappuccino said...

Kalau itu bukan salah kita, biar orang tu la jawab..

ejotcorner said...

asslmkm......btol 2....tp ape yg pntg kta kna profesional...org mcm ni kt mane2 pn ade...k sabar yer....(^_^)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Mungkin akak sama cam ko tak suka buat keja last minute, waima urusan peribadi pun. bencilah benda yang boleh buat awal nak dilambat-lambatkan.

norh said...

betul tu kak..kalau plan nak buat apa2 pun, kena ambik masa..memang pantang betul buat keja saat2 akhir ni..

Matahari namaku said...

selamat hari pekerja...semoga terus berjaya..amin :)