bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, July 10, 2011

5 hari

malam ni pelik sikit..sebab ahad malam dok berpikir2 pasal keja..selalunya kalau cuti, jangan harap lah nak penatkan otak dengan hal2 kat ofis.. dek kerana 5 hari ke depan ni, plant aku bakal diaudit dengan orang korporat (depa ni dok biasa pi audit USFDA plant).. 5 hari tu..dengan ministry pun cuma 3 hari..dah la tu, sebelum balik jumaat hari tu, aku dah baca agenda audit ni..huh...detail sungguh weh..

satu hal lagi, minggu depan aku kena lalui tanpa bos.. selalu mesti ramai yang suka kalau bos takde, tapi tak aku, kalau bos takde, maksudnya aku kena buat keja2 dia la..dan lagi, orang2 yang nak mai ni, adalah anak2 buah kepada bos aku punya bos (paham tak?).. dan sepanjang aku bekerja lima tahun ni, ni first time depa mai audit plant sini..pastu bersangkut pulak dengan isu lain2, yang mana aku merasakan bos aku kurang wajar bercuti pada minggu depan (kalau bos baca; statement jujur dari saya)...but still to be positive; everything happen for a reason (sangat la positif kan..huk huk)...
 
actually aku tak tau apa yang aku rasa buat masa sekarang.. dah nasib jadi kuli ja kan, terima ja la apa yang orang atas arahkan..tapi macam biasa, kalau bos takde, ikut suka hati aku la nak buat decision kan (banyak la ikut suka hati, kalau tak berfikir 100 kali, takdenya aku nak buat keputusan apa2 pun..).. so, kalau agak2 audit kali ni tak menepati citarasa sesiapa yang berkenaan..diminta terimalah dengan hati terbuka, since aku pun terima dengan hati terbuka jugak untuk handle audit ni...

apa2 hal pun, aku doakan agar untuk 2 minggu ke depan ni, aku dikurniakan kesihatan dari Dia.. lepas abih audit yang aku dah start rasa 'rama2 kat dalam perut aku ni', aku kena attend training pulak...kat Midvalley, 3 hari..mau travel lagi sambil jalan2 kat KL...he he..so, sangat mendambakan kesihatan mental dan fizikal berada di tahap yang paling maksimum.. 

moga semuanya berjalan dengan lancar... :)

9 comments:

Bigdaddyz said...

insyaallah pasti boleh...

Cik Syeeda Sobbihi said...

good luck dgn audit!!

sha a.s said...

kite doakan semuanye akan ok..insyaAllah :)

Nasriq said...

calling2 saja... tu pun kalau aku ada di kl...

bunga said...

cayokkk2..

Erani Zuhran Mohd Nor said...

HIDUP NORH H...revolusi...kita gulingkan././///hehehee.. lebih2 lak aku. hahahaha.
Wish u the best dear, and most important is BE URSELF...biaq pi apa depa kata.. esp bos... esp bila dia yg give that trust... esp dia yg amik cuti terancang (hehe planned leave, kan) esp U the one that rules the company (at the moment). I luv it when bos is not around.

miloais said...
This comment has been removed by the author.
miloais said...

padat ye jadual uols ni!
insyaallah.... you can do it beb!

norh said...

to all my dear,

thanks a lot..

kak era,
"i'm the one that rules the company"..., jangan kata lagu tu, satgi ada org jeles tak dak dah nanti..ha ha ha