bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, November 9, 2011

tak terjangka!!

cabaran 8 minggu: #14

tak terjangka!!

anak buah kepada bos aku punya bos (paham kah?) dari headquarters turun and will be here for a month.. rasanya aku dah cukup sibuk dengan tugas cover keja bos..ikut mana nak selit schedule dengan orang ni pulak? Next week, training di kl 3 hari, urgent matters to be settled by this week..after next week, ada presentation utk global head quality and orang besar2..tapi tak sure lagi aku yg kena bagi..bos pesan kat aku dulu..tapi kalau ada orang nak buat, dipersilakanlah :P 

rasa nak pengsan kejap.. too much noh on job training session kali ni, waktu aku ditinggalkan bos...huuwaaaa

maximize ur energy please..toksah dok mengada nak layan jiwa kacau..actually nak nangis sebab the other side of my life..but as usual nothing change dengan menangis kan..esok2 bos balik, baru la hang layan jiwa kacau tu..

la ni layan la orang2 global2 ni dulu..sat2 dari dept nu, sat2 dari dept ni..depa takpa la sorang jaga satu benda.. kat sini, sorang jaga semua benda, all rounder..aku dah bagi yg terbaik dah ni.. paham2 sendiri la tahap efisien lagu mana kalau sorang nak buat semua benda..organisasi yang besar ka or organisasi yang kecil ka, kalau prosedur kena standard, nak potong step yang mana satu pulak kan!..

satu benda yg aku tak syok adalah pi meeting, malas la nak meeting dengan depa2, semua2 tu kan title manager.. tapi kalau org paling besar pun dok argue dgn aku, dan aku confirm aku yang betul, then nasib la ter'bertikam' lidah di situ..

hasihhh..sorry la, tak leh nak sopan2 walaupun visitor ada.. ho ho ho..hari pertama dia di sini, dah saksikan bunga2 fight aku..
well boss, sorry la, takleh tahan la kalau orang dok tuduh2 benda yang tak betul ni..

session after session aku kena ngadap orang tu..

dalam kepala memikir macam2 dah ni..

sebulan dengan penilaiannya?
panjang mana la gamaknya report untuk bos dia nanti?
aku nak dapat bos baru pulak ke tahun depan?
actual picture dari orang2 atasan?

errrkkkk

5 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

bila nak ke KL, kalau 26 cantiklah, akak nak turun KL.

Daddy Ziyyad said...

dia turun sebulan tu..lama juga....jenuh nak berlakon kalau perlu..~haha

miloais said...

sabar norh!

lama giler orang tu stay kat opis uols...
buat cam biasa aje beb

hiks

gedek! said...

jangan lah tunjuk bunga2 fight....

tunjuklah bunga2 cinta....

Tukang Karut said...

sokong uncle gedek...