bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, September 26, 2012

FROM TAIPING WITH LOVE 6 - BUKIT LARUT (MAXWELL HILL)


aku try nak upload video, pasai pa tak boleh tak tau.. baru nak share 'keseronokan' naik roller coaster maxwell hill...memang terbaik lah..

cuma ada gambaq sopan2 ja la kat bawah ni, sebelum mendaki..he he




 rupa jip yang mengangkut pengunjung ke atas bukit..



setengah perjalanan..driver stop kejap utk tengok pemandangan



dah sampai...yeayy

sesampai kat ataih bukit larut tu, kami dok riuh la pasai selamat sampai tanpa muntah....
almaklumla..ingatkan dah tak sampai..gila ahh, dok menjerit ataih jip  tu..pakcik tu bawak macam nak terpelanting ..aku rasa lega naik jip yang bertutup (gambar kat atas, jip yg terbuka)..kalau yg terbuka, ada kot yang terlepas keluaq..he he..

mana da, yang open tu, semua selamat gak pun..tapi serius wei, macam nak tercabut gak jantung ni..sesapa yang ada darah tinggi, sila pikir dua kali sebelum naik jip ni no..lepaih dua puluh corner kot, baru aku brani buka mata..ha ha ha.. org ramai yang dok hiking kat kaki bukit tu, tengok semacam ja kat kami yang dalam jip ni (kami = aku dan kawan2 aku).. memang tak boleh blah bila2 dingat2 balik..nak share video, tak boleh upload plak..haissh.. tak pa..pi la alami sendiri noh roller coaster bukit larut..berbaloi2..he hehe
 
belum sempat kami lepaih lega sampai kat ataih tu, pakcik driver jip tu menyapa kami..siap dok buka kelas dslr lagi kat situ..he he..ramah betui la orang2 taiping ni..mulanya cuak jugak, tapi dah dia dok ringan tulang dok ambik gambaq kami semua..kami apa lagi, posing aaa....


















terima kasih kerana sabar menatap gambar2..pasni last episod taiping :)



6 comments:

insan marhaen said...

Dah try pi Taman Negara? Best...

MasZuber said...

bukit larut byk pacat tau..

Tukang Karut said...

lain kali cuba jangan naik keretapi tu.. ce naik kereta... sangat menyeramkan ok... dekat gaung tu driver tu boleh pulak undo ke belakang pasal tak lepas selekoh... seram...

gambar yang sama aku pernah tulis dulu http://t-karut.blogspot.com/2011/09/masih-adakah-rabu.html

Mak Wardah said...

Nice scenery, from Shah Alam with love too to you...take care

nonie_afnie said...

Betul la..pengalaman macam tu la saya pernah rasa..dah la selekoh semua tajam2..laju pulak tu pakcik tu bawak..sampai atas terus sakit kepala..

norh said...

*IM

belum tapi teringin gak..


*Mas

tak jumpak pun..


*TK

keretapi?? baru bangun tidoq na...
ha aa..ada gak part yang dia berunduq sikit..memang rasa sipi2 ja nak masuk dl gaung tu..


*Mak Wardah

tima kasih.. :)


*nonie

serius kan..sesapa yg ada darah tinggi, pikir 2 kali..he he