bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, May 2, 2013

Masjid Beijing - Kelantan

Jom layan entry bergambar lagi..he he
*dasar kurang rajin*


Balik dari Munduk, kami singgah kat Masjid Beijing, Rantau Panjang.. norh suka betul dengan design masjid ni.. ala2 masjid kat Beijing.. cuma berbeza, ruang solat lelaki dan perempuan dalam blok yang sama.. di Beijing, ruang solat lelaki dan perempuan dekat blok yang berlainan..
Masjid ni pun first time norh tengok..sebelum ni, tak pernah dengar cerita pun..
 


 "Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra (atau sinonim dengan nama Masjid Beijing) merupakan sebuah masjid yang terletak di pekan Rantau Panjang, di dalam jajahan Pasir Mas, Kelantan. Senibina masjid ini amat unik kerana menggabungkan senibina Cina dan Islam dan menyerupai Masjid Niujie yang berusia lebih daripada 1,000 tahun di Beijing, China.


















cantik kan?

;)

8 comments:

Tukang Karut said...

tapi banyak bocor la masjid ni...

norh said...

betul ke? TK dah pi check eh?

Naramas Aman said...

Seronok tengok masjid ni kan.

Sayapun dah ke sini dan dah blogkan kisah masjid ni.

Harith Iskandar said...

jom pegi lg skali :)

jarimanis said...

ha'a lah cantik dan bersih..Cuma JM musykil kenapa ada jam dinding waktu bangkok eh..waktu msia kat ada lak heeeee

whitecappuccino said...

cantik la.

ANIM said...

kak dah sampai sini 2 tahun lalu..
norh tau tak kat sini, imam dan AJK masjidnya cina muslim?

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Norh

Tandas dia bersih tak ?