Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ad

Monday, January 25, 2016

KONICHIWA KYOTO 5 : GION

Day3

10 Mar 2015


sambungan dari sini


dari Kinkakuji Temple, kami naik bas ke Yasaka Shrine..area ni berdekatan dengan Kawaramachi Street dan Gion..


sampai sini dah nak malam..tapi masih sempat lagi berjalan2 dan halakan lensa kamera :)

berjalanlah kami menelusuri laluan untuk ke yasaka shrine..





Yasaka Shrine



panorama dari Yasaka Shrine

ini dalam kawasan Yasaka Shrine



mamat ni segan bila nak snap photo dia :p
handsome :)







jom berjalan lagi..nak mencari geisha ataupun maiko..


singgah di satu restaurant untuk minum teh panas :)

pilihan hati: Cappucino Matcha
pertama dan terakhir kot..hahahha

boleh tahan jugak la nak menghabiskan secawan teh ni..
dan... I love teh tarik Malaysia :) 




selesai minum teh, misi mencari geisha dan maiko pun bermula...


tapi..ianya bukan sekadar maiko mahupun geisha..norh tertarik dengan kecomelan dan design setiap restoran depa..
comel, simple, kemas yet elegant :)

terasa nak mepunyai satu restoran macam ni di hari tua..hehehhe


























Post a Comment