bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Sunday, October 23, 2011

hatyai: III

Ya Allah.. dah berapa lama entry ni dok dalam kotak draft pun aku dah tak ingat.. sebelum nak start cerita kat krabi, aku berhajat nak sudahkan cerita ni dulu la.. sambungan dari episod 1 dan 2..

Hatyai III
Hari kedua, sambil minum kopi, hujan renyai2..best gila perasaan waktu ni.. waktu ni memang takdak tujuan apa2 lagi..saja nak layan perasaan bercuti.. pastu kami menyusuri kedai2 kat situ.. masa ni la baru kami shopping..orang tak berapa ramai sangat.. 
sambil jalan2 tu, tengok tempat2 yang agak2 boleh dilawati kat hatyai ni.. kami pilih pi floating market dgn ice dome.. tengok dalam poster bukan main lagi ice dome ni..tapi kecik ja tempat dia.. pi floating market best.. aku dah buat entry floating market ni..tapi cuma post gambar ja.. kami ke sana naik keta..driver tu tunggu sampai kami habis shopping..sure dia bosan sungguh tunggu kami...he he he..
 


 
hatyai town
tuk-tuk.. next time la ambik pengalaman naik ni..

kedai urut lagi..tapi ni kawasan yang dah tak ramai orang lalu lalang

hatyai junction kat belakang tu..nak pi cari tiket balik..


tunggu keretapi..ramai betul orang..memang pengangkutan utama kat sana ni... train yang depan tu, ke bangkok..

 
pilih, jangan tak pilih..lepas pilih, pi bayaq na..


 
harga yang murah, syok nak memborong..

lepas shopping & book keta ke floating market, kami lunch kat Restoran Salma.. 
sekali lagi, teh ais..
nasi goreng paprik..

nasi goreng daging merah..


layan gambar2 kat ice dome di bawah ni
kami cuma pakai sandal ja..memang sejuk gedi ahh.. 
macam mana nak pi dok obesi ni? sejuk kejap macam ni pun aku dah tak tahan..
















15 comments:

YNA said...

wah.. bestnyer :)

dah pandai cakap thai lum nie?
sawadikap :)

atuk said...

Assalamualaikum Norh

saya berangan drp dulu nak ke Hatyai...belum kesampaian lagi

Wassalam

Tukang Karut said...

huhu... aku rasa aku ingat lagi entry hatyai yang sebelum ini...

norh said...

*YNA

belum.. tapi kalau kat sana, semua cakap thai dgn kita..

norh said...

*atuk

Waalaikumussalam

dekat ja atuk.. dok sana, rasa macam dok kat malaysia ja..

norh said...

*TK

maknanya ingatan kamu sangat kuat..ha ha

Fatin Mraz said...

mcm menarik jer ice dome tuh!

Lina Rahim said...

sawadikaapp Norh... :-)

whitecappuccino said...

seronok dapat jalan2 macam ni kan?

insan_marhaen said...

ibu_suri ada ajak pergi ke Hatyai hujung tahun ni tapi IM kona. Ajak pi Kelantan jer..

rezeki said...

salam norh

tak pernah sampai siam lagi, tapi makan makanan kat gerai siam patanni guka eps nasi goreng usa hehe

tapi dah rancang ke bangkok nak naik keretapi yg nama orient tu hehe

Cik Ina Do Do Cheng said...

Norh memang kat ice dome tu ko nampak berais.kui kui. terliur, mesti sedap tu , lauk kan berasal dari sana.

Eda Latiff said...

syoknyee...tgk gambar buat sy berkobar2 utk keluar jalan2 lagi...huhu

fatt said...

kat mana ek norh ice dome ni? aku tk pasan lak aritu

Matahari said...

sonotnye...
kap kum kap...masuk ikut pintu keluar ikut tingkap hahahahaa.