bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Friday, December 14, 2012

Winter @ Beijing 5 : Masjid Niu Jie


selepas lunch, kami ke government silk store..
tapi tak snap pun gambar kat sana..dok dengar dia bagi penerangan..
pastu ke masjid Niu Jie untuk solat..



on the way, snap ni..
parking basikal kat subway station..2 tingkat lagi tu..

muslim supermarket..lalu ja, tak sempat singgah..

ada hotel kat area ni.. boleh try dok sini kot kalau nak pi sendiri, tak guna pakej..





Masjid terbesar dan tertua di Beijing.. 
"The actual name of the Mosque is Lǐbàisì, which is given by The Emperor in 1474, since it is located in Cow Street (Niú means Cow and jiē means street) this Mosque is simply called Niujie."

















7 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Norh

seronoknya Norh....
saya tengah beranagan nak ke sana..

Orga said...

bestnyer norh, pergi beijing time winter, dapat main-main salji, huhu...memang ada tanam impian nak pergi sana jugak :)

Daddy Ziyyad said...

Nyaman ooooo solat kat masjid time winter...hihihih

ANIM said...

cantik betul masjidnya norh..
camna rupa pakaian muslimat dia solat norh?

Kakzakie said...

Walau gambar pokok tak berdaun tapi cantiklah...

Tukang Karut said...

macam dalam filem lama cina pulak aku tengok gambar2 ni...

SURIA AMANDA said...

cantiknyaaaa.....subhanallah...