bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, February 24, 2011

Arab Street & Bugis Street



hari ketiga

sebenarnya panjang jugak list tempat2 yang aku nak berjalan hari ni..tapi memandangkan malam sebelumnya tido pun dah jam 3 pagi..bangun pun lambat la.. so, terpaksa cancel beebrapa tempat dalam list lawatan..

turun breakfast pun, cuma ada sorang dua guest saja..pastu check out dan ke larkin, nak cari tiket bas ke sp.. member jb dok tanya nak ke sana lagi pukul brapa dan nak balik jb pulak pukul brapa; dia offer nak simpankan bag dan ambik kat s-pore.. tempat simpan beg kat larkin macam tak berapa selamat, so call member jb yang tengah bekerja dan akhirnya, minta dia simpankan beg kejap..dia keluar waktu lunch and hantar kami terus ke ciq..

berjalan2 kat sana, semua orang macam tergesa2..aku cakap kat kawan2, tak payah la rush dah..dah tau dah nak pegi s'pore macam mana..lain kali bila2 rasa nak pi lagi, tak payah risau lagi dah.. dan hari ni kami dah tak silap naik bas..yesss!!! ambik bas dari ciq yang terus ke queen street RM2.50..dan lepas checkpoint woodland tak payah beli lagi tiket..cuma tunjuk ja tiket tadi :)





sampai jugak kat bugis street.. :)


window shopping ja kat sini, tak beli pun..kat tanah air lagi murah..


I LOVE Petaling Street..


window shopping pun best..he he


entrance dia kat mana ntah..kat sini pun boleh posing..ngeh


jamu mata lagi..


kami ambik our own sweet time untuk window shopping kat bugis street..


aku 'terkutip' satu jam tangan kat bugis junction.. :))
dan sedikit cenderahati...




foto2 semasa menapak mencari arab street..



baru hari ni berkesempatan makan kat singapore..makan murtabak dan nasi beriani kat restoran zam-zam...sedaplah murtabak dia...


order sepinggan ja, kongsi 3 orang..tu pun ayam tak dapat abih..banyak sangat... 

murtabak yang sedap... 7 dolar




sakit tekak, tapi bantai order kopi ais..konon dahaga sangat..sampai sekarang batuk tak lega lagi..hu hu















8 comments:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

eh kt mna bugis street ne?? x pena dgr pn. bangga jap.. aq ada street rupanya..ahahha

gedek! said...

Uncle masa kecik, dudok JB... Arab Street ni selalu pegi.... Ikot mak shopping...!

Eda said...

seronoknye..ni x sabar nak pegi bercuti nih..hehehe

Shafa said...

bercuti kat luar ni mmg best. mcm2 benda baru ada kan. erm, nak holiday gak T_T

norh said...

*aqdanputeraku

kat singapore

norh said...

*gedek!

sekarang ni mesti dah bosan kan nak ke sana..

norh said...

*Eda

nak kesana jugak eh?

norh said...

*Shafa

yup..berpeluang tengok ragam luar negara.. jom plan cuti2.. :)