bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Wednesday, February 23, 2011

hollywood street

kartun feveret waktu kecik2 dulu...

sambil menunggu show water world, pusing lagi kat hollywood street..masa ni berkesempatan masuk studio steven spielberg..ada show macam mana depa buat hurricane, banjir dan segala yang cuaca tak elok..boleh tengok depa buat hurricane tahap 5 mcm mana..best tapi tak la rasa sangat pun hurricane tu..cuma sapa2 yang dok bahagian depan sekali, sila berhati2 kot2 ada heart attack dan bersiap sedia untuk risiko basah kuyup.. 

dan..sesi bergambar lagi.... he he he






how i wish the smiley face remains..






 
my toys...

very the familiar one... :)

bila kita betul2 nak pegi europe nih? :))




am I doing GDP audit here?






perlu berangan lebih kuat lagi...ha ha ha




pastu pegi tengok show water world..best weh!..sapa2 yang dok kat bahagian depan, memang basah la kena simbah dengan krew..tapi aksi2 depa ni real lah.. berbaloi2 tengok show ni :))

aku gerun gak waktu adegan bom dan terbakar sana sini..dibuatnya meletup tempat tu..tak ke naya...tapi mesti depa dah buat risk assessment dengan terperinci sekali kan...






lepas show water world, cepat2 pegi tengok ride jurassic park ada ke tak lagi..masih ada dan dah takde orang pun..first time naik, suspens jugak..tapi member jb tak puas hati sebab tak basah..actually kami dah beli baju hujan disposable tapi housemate aku basah gak..so, kami pusing sekali lagi..kali ni, kami pulak yang basah dan masing2 dah tau dan nak senyum kat dinaosur tu..ha ha ha


then sesi shopping cenderahati.. tetap beli untuk kenang-kenangan walaupun agak mahal..pastu bergegas cari port untuk tengok bunga api...

pertunjukan bunga api itu cantik..tapi takde DSLR, kalau tak show bunga api ni pasti ku rakam..takpe..sesetengah moment, perlu disimpan dalam memori sendiri ja...ye tak!...


sempat jugak kami melepak sekejap merasa bayu waterfront kat sentosa tu..sebelum member jb bawa jalan2 dalam kota singa..sampai jb lebih kurang 12 malam..sempat lagi singgah uptown kat city square tu dan kat sini lah baru kami menjamah makanan..



bertambah cantik istana ni pada waktu malam

friend till the end :))





nota kaki: 

*kesian member jb, dah la kena drive, tukang ambik gambar, tukang bawak beg, pastu tak makan dari pagi sampai ke tengah malam...he he he..nasib baik dia cool ja kan (luaran)... :P
*kenal member jb melalui alam maya dan persahabatan ini amat dihargai :)



10 comments:

Lina Rahim said...

wah lajunya update..boleh baca dan cuci mata tengok gambar

Alin Marlini said...

BESTNYER NORH...BILALAH DPT PI SANA....

eMMe said...

norh!!!cantiknye...kat Singapore ke?
rase nak gi juga laaa.....nape tak ajak mE skali...hehehe....

norh said...

*Lina

tak pandai nak karang ayat panjang2..letak gambar je.. :)

norh said...

*Alin

mesti dapat pegi satu hari nanti.. saya pegi dengan bajet kecik ja, stay kat jb, then naik public transport..

norh said...

*eMMe

yup, kat singapore..
pegi dgn husband mesti lagi best..he he

Eda said...

waaa..igtkn kat europe betul2 td...*tipah tertipu!!*..huhu

norh said...

*Eda

jom aarr..berangan sama2 ke europe..InsyaAllah dapat ke sana..he he he

Cik Ina minat Do do Cheng said...

amboi singapore terpegun akak dah cam hollywood. nama pun hollywood streetkan.kaya betul negara dorang ni kan.

norh said...

ye la kak..namanya pun hollywood street kan.. :)
dan depa ni memang pandai bab tarik pelancong ni..