bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, November 13, 2012

warna warni hong kong 10: Disneyland Part III

mari menyambung entry hong kong..
nak abih dah..sikit ja lagi..tapi ni bukan episod akhir..he hehe

lepas tengok show lion king, jenjalan lagi meneroka adventure land..




femes tau Malaysia kat sini


restoran halal kat dalam disneyland ni terletak dalam area adventure land.. yang kami jumpa lepas lebih dari separuh hari dok di sini..

interior yang cantik

bukan malaysia korma
roasted chicken
masakan chinese ni memang tak rasa masin, ka norh yang rindukan Malaysia :P


castle dah start bercahaya


shopping time





dah abih shopping, cari port utk firewokrs
tapi hah
sat ja duduk
pastu bertempiaran lari sebab hujan
hujan reda sebelum fireworks tu..
 




pastu, berpusu2 berjalan ke arah mtr untuk balik...

11 comments:

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bestnye dapat pegi hong kong.. Berapa bajet habis ni akak yea?

whitecappuccino said...

norh mmng suka pakai tshirt warna merah yer?

syieda said...

norh,
agak-agaknya la kan..port mana yg paling best nengok bunga api tu? pastu seawal pukul berapa ek nak dok nengok bunga api tu? sbb dlm gambar ni.. mcm semua org pun berdiri.

Nowwa Fitri said...

Kami pi masa hujan..tak syiok!

insan marhaen said...

IM pernah pergi Disneyland semasa training di Jepun. Memang mengkhayal kan!

atuk said...

Assalamualaikum Norh

Ni yg bertambah teruja nak pergi HK ni..

sisR said...

Teruja nak ke hk..thanks 4 sharing..

norh said...

*PMDR

dapat tic murah hari tu.. dlm 1.6K utk penginapan, pengangkutan, tic disney..tp public transport la..


*WC

eh ye ke? mungkin tak banyak gambar sy dlm blog kot..dan asyik kaler merah ja bila letak kat blog..hehe


*syieda

dalam kul 8 mcm tu kot, org dah get ready nak tengok bunga api..pastu kami pun sama2 la cari port..dah siap2 duduk tempat agak strategik, hujan la pulak..lari cari tempat berteduh..make sure dok dekat dengan tempat yg kita boleh berlari utk berteduh..
cuaca kat hk ni takleh nak ramal..

norh said...

*Nowwa

he he..memang pun..sat hujan, sat panas..


*IM

kat tokyo mesti lagi best kan..
disneyland hk ni kecik ja..


*atuk

Waalaikumussalam atuk

pergi sendiri pun takpa atuk..public transport mudah pastu kita boleh ikut suka hati nak pi mana..makanan halal pun senang..


*sisR

you're most welcome :)
tapi tak detail sangat..maklumlah, pi dah lama, baru nak blog..

Daddy Ziyyad said...

kena gi disneyland HK ni dulu lah, nakgi yg kat US tu ntah bila saya boleh sampai..hihihih.

ps: boleh aja nak ganti selain Coke dlm resepi Ayam Duduk tu..guna Pepsi ke..

jarimanis said...

bila baca entri disneyland ni.teringat time tengok firework show tu..mmg awesome..kalau ada peluang nk pegi lagi..hihih