bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Saturday, November 20, 2010

masker telur putih + lemon

selesai membelai pokok2,
unplanned agenda aku adalah housekeeping (eh, housekeeping ni kena plan ke ha? :P.. dulu2 belajar kemahiran hidup, cikgu aku kata hari2 kita kena sapu sampah, dan dia siap pesan jangan tanya cikgu sapu sampah waktu bila..he he)..
masa tu aku tak paham lagi tapi bila dah ada kerjaya ni, baru aku paham (sangat).. :)
so, jangan tanya frekuensi aku kemas rumah ya..janji ambik barang dan letak kembali di tempat asalnya..ha ha ha..(petua untuk tak mau tengok rumah yang bersepah..)
dalam aku dok punggah apa yang patut dipindahkan dari peti sejuk ke tong sampah, aku nampak telur dgn lemon..

lepas tu, aku teringat pesan yna,

untuk kurangkan muka berminyak;
1. ambik sebiji putih telur dengan setengah biji lemon
2. campur sehingga likat
3. sapukan pada muka selama 20 minit

pertama kali mencuba,
terasa berkesan.

selamat, murah dan mudah :)

thanks yna..

12 comments:

Syeeda Sobbihi said...

hmm ade lg buah lemon kat umah. nk try la mlm nih. :)

Cik Kertas said...

bila anda buat ice lemon tea saya sgt suka aromanya,itu sbb saya suka minta.hahaha..tp knp rasanya kurang maniss..anda kurangkan gula dlm minuman yer..wow u punya follower bykkk

Hanim Mahali said...

menarik nih... lagipun lemon memang bagus untuk kulit berminyak... ^_^

norh said...

*syeeda
cuba la.. lets start 'chemical free'..he he

*cik kertas
saya akan pastikan awak minum ice lemon tea yang paling sedap, hasil air tangan saya..ha ha ha

*hanim
dan putih telur bagus utk rawat sel2 muka.. :)

munn said...

PREMIUM BEAUTIFUL...SENANG JE NAK SLIM..INSTALLMENT PUN BLEH!!!

wanyusnira said...

salam kenal! :)

(balas kunjungan..)

noor said...

salam ziarah n salam kenal..i folo
tak rasa gatal ke muka yer bila pkai tuh..nak gak try

emymilia said...

salam perkenalan....
cik emy dtg follow..
bagus petua ni..tp lemon tu kalau digantikan dgn limau nipis boleh tak?

hiDAyah_muRNi said...

wo! menarik!

- miSs A.R.E.E.N.A.D.I.R.A - said...

salam kenal...aha! mcm menarik je...ley try nie...heee...neway...folowing kamoo...

ferry said...

salam..masker tanah liat taknak cuba ke?

norh said...

*wanyusnira
hepi blogging

*noor
folo kamu juga :)
tak gatal pun, ok ja..he he

*emymilia
tak pernah cuba la pulak..tp rasanya khasiat lemon utk kulit lebih lg..

*hidayah
:)

*areen
hepi blogging

*ferry
salam..nak cari source yg sesuai utk buat sendiri..he he