bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, November 22, 2012

arah mana?




kalau tak ok jalan yang dipilih, kembali ke persimpangan dan cuba jalan satu lagi...



minggu ni keja norh meng'audit' ja..
 
sesetengah orang fikir audit dan jumpa kesalahan orang lain adalah sesuatu yang best..
tapi sebenarnya adalah sangat tak cool.. :P

bila banyak non-compliance, banyak lagi keja yang kena buat..
audit..report..verify report..CAPA..verify effectiveness..rekod sana, rekod sini..

sebenaqnya tak kisah sangat pasal banyak keja tu..dah namanya bekerja..kang kalau tak dak keja pulak, nampak macam syarikat tak maju.. kalau syarikat tak maju, macam mana nak dapat increment tiap-tiap tahun.. kalau tak dapat increment, macam mana nak menabung untuk jalan-jalan ni?..ha ha ha 
 
yang menggusar hati adalah memikir pasal attitude pekerja..huh, serius pulak tulih blog malam ni :P ..dah lama kot tak menulih pasal cerita-cerita pejabat ni.. dalam dok frust dengan depa-depa tu, norh pi menyembang dengan bos..saja la habaq kat bos, nak update resume la since dah 6 tahun keja kat sini dan masih ada masalah dengan attitude yang tak berkesudahan..nak letak dia sebagai reference..dia senyum sengih dok bagi motivasi 5 minit ;)
 
 ok, ni first time norh habaq kat dia.. nanti kalau-kalau norh stress lagi dan mungkin sekali lagi habaq nak update resume, confirm pastu dia akan slow talk dengan norh..
 
dah berapa kali kes dah, dok melawak dengan dia tapi betul2 pulak dia ambik action..
selalu sangat dia ambik serius dengan kata-kata norh :P
 
 
tapi..pilihan di tangan kita kan,
nak update resume ka dak?


 
 

4 comments:

azieazah said...

Update resume tu cemana? Bukan resume tu time nak apply keja jer ker? (soklan saya memang tak cerdik lansung, tapi itulah yang sebenarnya)

insan marhaen said...

kerana selalu kena oditlah IM mungkin ambil keputusan bersara saja bila 55 nanti walaupun akan ada tawaran unuk sambung perkhidmatan!

NM02 said...

ada sorang artis bergambar kat tmpt dalam gambar tu... tak ingat sape.. awal ke sape ek?







kat mana ek tmpt ni? tau tak?

Tukang Karut said...

cerita nak update resume ni dari tahun lepas lagi...