bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Tuesday, November 20, 2012

kuning & putih




walaupun kita fokus yang kat depan,
tak semestinya kita abaikan terus latar belakang tu..
pandai2 la kita schedule bila kita nak pi fokus latar belakang tu..

kalau kita rasa yang kuning tu cantik, kita puji..
kalau kita rasa yang putih tu, tak cukup putih, pi la cari subjek lain yang lagi putih..
kalau rasa tak pandai lagi nak fokus ke titisan air tu..cuba lagi..lagi..dan lagi..

dalam hidup ni, memang la banyak ketidaksempurnaannya..
tapi bukan bermakna kita perlu hidup selama2nya begitu..
kita,
yang perlu usahakan untuk menyempurnakan ketidaksempurnaan itu..
ye dak?







mode: motivasi diri bila terasa frust berada di tempat keja...(tapi of coz la ni autopublish entry..takdak maknanya nak mengupdate blog waktu keja..gila keja la katakan)
 

6 comments:

eMMe said...

sempat juga norh update, walaupun auto, tu kene kita gak usaha sendiri kan...

Pst: Norh, thx doakan saya utk bersalin nnt ya! moga2 kite jumpe lagi pas ni... InsyaAllah....

atuk said...

Assalamualaikum Norh

beli kamera baru ke...

the malay male said...

Pandai

Kakzakie said...

Itulah norh kena ada target dan usaha utk mendapatkannya.

Tukang Karut said...

gambar cantik... pandai ambik...

norh said...

*emme

waktu rajin..waktu tak rajin, sendiri mau ingat la..he he


*atuk

Waalaikumussalam atuk


he hehe.. *sengih sampai telinga*


*tmm

iye..tq


*kakzakie

tak ada yg datang bergolek punyalah..


*TK

tengah belajaq lagi..