Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ad

Sunday, February 3, 2013

Winter @ Beijing 17 : Sesat di Beijing

pagi hari last tak ada aktiviti dengan tour guide..
boleh pilih nak dok kat bilik atau jalan2 kat area hotel..
confirm la norh pilih nak jalan2 area hotel..

last breakfast kat hotel
 stok maggi tak luak pun..dah cukup makan kan..he hehe

ada banyak public transport kat sini.. ni salah satunya, minivan yang sangat cute..

yang ni lagi..motosikal tapi ada tempat penumpang berbumbung..

 
dan yang ni lagi cute..siap ada langsir..hehe


memang sejuk pagi2 macam ni..angin pulak kuat..
masa kami start jalan2 ni, kedai2 di pinggiran ni baru start nak buka..

basikal untuk disewa



landmark pelangi ni menjadi penyelamat taktala kami hilang panduan.. :p


mini market
kami masuk kat dalam ni..
harga standard..
so, takde la mahal sangat macam tempat yang femes dengan pelancong tu..
baju2 untuk pakai masa winter pun murah..

pokok2 yang masih diselimut



sebenarnya lepas keluar dari mini market tu kami tersesat.. patutnya ambilk lorong lain..tapi kami ambik lorong lain.. berjalan arah yang bertentangan dgn hotel.. dengan sejuknya, dengan tak pasti kat mana..gila lama rasa perjalanan nak balik ke hotel tu..dan rasa jalannya macam sama sewaktu datang tadi.. dah la tak ada map.. masing2 tak cakap rasa kesejukan yg amat..dan masing2 menunjukkan muka cool walaupun tersesat dan terpaksa berpatah balik.. bila dah selamat sampai di hotel..baru la masing2 bukak cerita..  * peringatan: jangan nak buat memandai sangat kat tempat orang..he he*

balik hotel, kemas beg..dah nak check out..
ni pandangan terakhir dari bilik.. ;p
 solat kat bilik sebelum check out..

 
on the way menuju restoran untuk lunch..
building ni adalah milik sebuah syarikat penyiaran..

lunch kat restoran yang dah pernah kami masuk, cuma menunya berlainan..


ayam panggang


yang putih tu, kuih yang rasa macam kuih keladi..





restoran ni belum last lagi sebab dinner pada hari terakhir masih masuk dalam pakej ni..











lepas lunch ni, sambung pulak shopping lagi.. :p






Post a Comment