bahagia atau sebaliknya...senang atau sukar..., hidup adalah untuk dinikmati...

Thursday, October 14, 2010

Teluk Duyung, Taman Negara Pulau Pinang

siang td, kawan ajak p teluk duyung.. dengaq ja teluk duyung tu, teruih habaq kat dia, kalau nak pi..

1. tak mau p balik trekking aaa...
2. balik nak naik bot...

last time kami pi, pi dgn balik kami trekking, memang pecah rekod sendiri la...dah la tersangat lama tak buat exercise sejak2 abih mengaji..pastu nak buat balik aktiviti2 zaman muda remaja tu...hu hu..sangat mencabar sebenaqnya..dan lg terus ke tahap ekstrim...
dulu2 pun kalau pi, pi saja trekking, balik naik bot la.. ..

tapi akhirnya pi balik kami trekking...penat sangat2 sampai tak tau nak habaq mcm mana..sampai kat teluk duyung, tak dak rasa nak mkn dah pun..cuma dok teguk ayaq ja.. 
masa kat teluk duyung tu, dok berkira2 nak balik dgn bot or nak trekking gak???
ntah mcm mana decide nak trekking gak, dgn gigihnya kami menguatkan semangat...
dan motivasi yg mendorong kami utk sampai balik adalah tidak lain dan tidak bukan... 
                                                 TEH AIS

sesampai ja kat tempat permulaan, apa lagi, teh ais dua gelas..nikmat sungguh.. 
baru rasa lapaq...
...teh ais tu adalah teh ais yg paling sedap selama pernah minum teh ais ni k... :))




                                   rumah api, lagi 3770m.. boleh sampai ka ni?


                                                     jauh lg ka? hu hu

                finally sampai kat umah api, hilang sat penat pabila berjaya sampai ke destinasi..

                                                                          sejarah




                                               lepak kat atas rumah api




on the way balik..rasa mcm waktu mai tadi tak nampak pun tangga ni..hu hu..sudah tak larat mau jalan..


               lagi 930m, dah tak ada daya ni..sedapnya kalau boleh teguk teh ais la ni..


                                               saya sangat suka papan tanda ini.. hi hi

No comments: